Recursos Naturals

Per què el Marroc s’aferra tant a un tros de desert? Hi ha alguna cosa més que sorra seca al Sàhara Occidental?
Com molt probablement sabreu, el Sàhara Occidental és una àrea molt rica en recursos naturals, sobretot la part ocupada que un dels tresors més grans que té és la seva gran costa. 
Tot i que el tribunal de Justícia de de la Unió Europea ha conclòs que les aigues del Sàhara Occidental en cap cas es poden explotar per part del Marroc ja que és un país que està ocupant el territori i no és sobirà, la Unió Europea fa cas omís a aquesta decisió. 
De fet des de l’any 1995 porta pactant amb el Regne marroquí per comprar gran part de la pesca que literament es roba de les costes saharauis. L’any passat la UE va reafirmar aquest acord, fent-se la cega davant les seves propies lleis.
És per això que des de Zaura denunciem tota la pesca que es duu a terme a les costes Saharauis i instem a no consumir peix i marisc provinents dels ports saharauis o del sud de Marroc, on atraquen els vaixells pesquers per fer contraband d’aquesta mercaderia tant preuada.
Crèdits: SOGAPS: SOLIDARIEDADE GALEGA CO POBO SAHARAUI


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *