Abandonament i impotència

Aquest desembre se celebra el XV Congrés del Frente Polisario a la població de Tifariti, allunyada dels campaments de refugiats de Tindouf i propera al mur de la vergonya marroquí al Sàhara Occidental.  El seu objectiu és generar propostes més bel·ligerants que permetin trencar la situació de bloqueig que viu el poble saharaui, enquistada des de fa més de 28 anys. 
Farem memòria per recordar què va passar l’any 1991: es va firmar l’alto al foc entre el Marroc i el Frente Polisario, mediat per l’ONU, amb la condició que es realitzés un referèndum d’autodeterminació del poble saharaui, cosa que encara no ha passat ni es preveu que passi.

La població afectada viu aquests fets amb sentiments d’abandonament i impotència, reforçats per les accions polítiques espanyoles i franceses favorables al Marroc. Així mateix, el jovent saharaui observa amb intranquil·litat el seu futur, cosa que ha comportat que algunes persones vulguin reprendre les armes. Tot i això, la lluita pacífica per la seva terra continua amb la demanda de la realització legítima del referéndum.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *